Sejlklubben Lynæs i Halsnæs avis

Lynæs åbner Sejlsportsligaen 2019!

2019 er 5. år i streg, at Sejlsportsligaens deltagere skal rundt i landet til 4 divisionsstævner!

Hvert år er nye klubber, nye værtsbyer og nye sejlere med til at opleve landets mange guldklumper, sejlklubberne. I 2019 kommer Sejlsportsligaen til Lynæs, København, Skive og Aarhus.

 

Selvom sejlsæsonen er ovre, er der travlt i ligaens lille kontor i Hellerup. Sejlsportsligaen har brugt efteråret på blandt andet at besøge klubber, der var interesserede i at blive stævnearrangører i 2019, for at undersøge alt fra datoer, erhvervsaktiviteter til vanddybde. Sæsonplanen er nu på plads, så værtsbyerne for den kommende sæsons sejladser i Sejlsportsligaens 1. og 2. division kan offentliggøres.

Sejlklubben Lynæs skal holde 1. stævne

Lynæs bliver vært for det første ligastævne i 2019. De 18 klubber i 1. division skal sejle 25.-26. maj og 2. division i den følgende weekend, 1.-2. juni. De lokale helte har været med i Sejlsportsligaens 1. division gennem en årrække. I efteråret 2018 måtte de se i øjnene, at den kommende sæson bliver i 2. division. Men der sker noget for Lynæs BARACUDAS. Nye sejlere er kommet med på bruttoholdet, og klubben har fået en J/70’er. Og nu skal de også være værter for et ligastævne. Det er ikke så lidt for en mindre klub på den nordsjællandske kyst. En masse aktivitet i en aktiv klub, skal tilsammen munde ud i en hel uge med sejlerfest i slutningen af maj.

Camilla Hylleberg Photography

Fra stævneleder Frederik Wedel-Heinen lyder det: ”Vi er utroligt glade for, og stolte af, at få Sejlsportsligaen til byen. For os er arrangementet en del af en større langsigtet strategi for Sejlklubben Lynæs. Sejlsportsligaen tilfører en masse synlige aktiviteter. Både for erhvervslivet, tilflyttere, familier, sejlere og ungdommen, som klubben kan bruge til at understrege og markere sig som en attraktiv forening med blik for at udvikle sig. For en mindre klub som os, er det interessant at kunne lave et stævne på lige fod med f.eks. Kongelig Dansk Yachtklub og Aarhus, som lige har afholdt et gigantisk VM for OL-joller. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at byde kommunens borgere og erhvervsliv velkommen og med om bord og vise, hvad klubben kan tilbyde”, fortæller den stolte stævneleder.

Sejlsportsligaen ser stor værdi i at komme ud i landet, og ikke kun sejle i de større byer. ”Det vi oplever, når vi er i ’vandkantsdanmark’, er, at sammenhold, fællesskab og tæt kontakt til nærmiljøet er meget stærkt – og de tre elementer er grundstenen i en god event. Vi glæder os utrolig meget til at starte sæsonen i Lynæs, og vi ser frem til at opleve det bedste fra hele Halsnæs over de næsten 10 dage, hvor vi er på besøg”.

 

Kort om Sejlsportsligaen

 

Sejlsportsligaen er – som noget nyt i sejlerverdenen – en konkurrence mellem klubber og ikke mellem enkelte sejlere. Ligesom i andre kendte sportsgrene for holdsport.

Der sejles i en moderne sportsbåd, J/70, som er en 7 meter lang båd med en besætning på 4 personer. Rene kvindebesætninger må dog sejle med en besætning på 5. Båden er den hurtigst voksende klasse, søsat første gang i 2012 og nu med ca. 1.400 både på vandet. Sejlsportsligaen er, hvad Superligaen er for fodbold. Der er både en 1. og en 2. division, hvor vinderne af 1. division udtages til at deltage i SAILING Champions League. Den bedste danske placering i SAILING Champions League er en 10. plads. Lynæs BARACUDAS har i mange år sejlet i den bedste række, men havde en uheldig start på 2018, og var nedrykningstruet det meste af året. Det betyder, at de efter 2018-sæsonen er rykket ned og starter den nye sæson i 2. division.

 

Du kan også se pressemeddelelsen her: KLIK HER.

 

Print Friendly, PDF & Email
Del dette: